Petyinkö vauvani sukupuoleen?

Olen harkinnut pitkään, julkaisenko tätä postausta lainkaan. Päätin kuitenkin tehdä niin, sillä koen että aiheesta pitää pystyä puhua.

Onko väärin tuntea pettymystä tulevan lapsen sukupuolesta? Mitkä asiat vaikuttivat mulla pettymyksen tunteeseen?

Odottavan äidin suusta ennen ultraa kuuluu yleisimmin “kunhan lapsi on terve, muulla ei ole väliä.” Varmasti jokainen sitä toivookin. En ole yhteenkään äitiin törmännyt, joka ajattelisi toisin. Mutta pitääkö lausahduksen loppuosa aina paikkaansa? Enpä usko. Niin ei käynyt ainakaan minun kohdallani.

Minä olin yksi niistä, joka tota samaa mantraa toisti kaikille. Läheisimmät kuitenkin tiesi mun haaveilleen tyttö vauvasta. Tuntui, että kaikki merkit raskaudessa viittasi tyttöön. Kaikki tuntui olettavan pojan jälkeen, että meille tulisi tyttö.

Kun se rakenneultra koitti ja selvisi, että saamme pojan myönnän pettyneeni. Muistan kuinka koko loppu illan pidättelin vain itkua. En halunnut kuitenkaan itkeä, sillä tuntui ettei se ole oikea syy suruun. Ultran jälkeen tunsin todella huonoa omatuntoa kun en ollut onnellinen ja koin olevani pinnallinen tuntiessani pettymystä. Munhan piti olla onnellinen, että vauvalla oli kaikki hyvin?

Seuraavana päivänä tunteiden myrsky oli jo laantunut ja mun oli aika alkaa totuttelemaan ajatukseen toisesta pojasta. Aloimme Alen kanssa miettimään nimeä ja katselin face kirpparilta poikavauvalle kivoja vaatteita.

Mua auttoi myös, että mietin miksi halusin tyttöä niin kovasti. Huomasin syiden olleen aika pinnallisia. Halusin ostaa röyhelöisiä vaaleanpunaisia vaatteita. Myös nimi tyttöä varten oli jo valmiina. Kyllä mä myös melko avoimesti kerroin kaikille miltä musta tuntuu. Huikeeta oli ettei kukaan kauhistellut, miten voin olla pettynyt asiaan.

Mun mielestä kuitenkin pettymyksen tunteet, joita koin oli aivan ok. Ne yllätti mut täysin, koska esikoisen kohdalla mulle oli aivan sama kumman saamme. Uskon etten ole yksin tämän asian kanssa, eikä mun tarvitse kokea siitä huonoa omatuntoa. Kuitenkin lasta rakastan. Ei se tee äidistä yhtään huonompaa vaikka kuinka vahvana pettymyksen tuntisi ja vaikka se kestäisi koko raskausajan. Jos joku muu toisin ajattelee niin suosittelen hänen avartamaan ajatusmaailmaansa. Tunteet kun vain on asia, joille ei mitään voi. Ja uskon myös pettymyksen vauvan sukupuoleen olevan vielä jonkinasteinen tabu, eikä siitä uskalleta puhua. Siksi koin tämän postauksen itselleni ja muille ihmisille todella tärkeänä.

Haluan myös mielelläni kuulla muiden kokemuksia jos joku on kokenut näitä samoja fiiliksiä!

4 kommenttia artikkeliin “Petyinkö vauvani sukupuoleen?

  1. Itsellä kaksi poikaa ja voin rehellisesti sanoa, että toivoin tyttö tosi paljon, mutta lopulta lapsen synnyttyä ajatus ei ole kertaakaan käynyt mielessä. Ultrien jälkeen kyllä itku pääsi. Nyt kolmatta odotan ja olen varma, että tämäkin on poika. Harmittaa jo valmiiksi, mutta nyt osaan käsitellä asiaa. Olen löytänyt ystävän ketä ymmärtää täysin minua ja hänelle voin aina purkaa omaa oloa asian suhteen. Enkä silti vaihtaisi poikiani mistään hinnasta.

    1. Hienoa, että olet löytänyt tuollaisen ystävän. Varmasti kolmannen kohdalla osaa jo varautua näihin tunteisiin paremmin kun ne on jo aiemmin käynyt läpi.
      -Pia

  2. Tämä on kyllä tärkeä asia ❤️ Kävin tässä hiljattain saman tunne ryöpyn läpi olin niin varma tytöstä ja edellinen oli jo poika joten toivon kovasti tyttöä! Mulla meni kans se vahvin tunne seuraavana päivänä ja olen jo suht Ok sen asian kaa et tää mun viimeinen vauva on sit poika 💙 ristiriitaista kyl vaik samalla onnellinen et kaveri voi hyvin samalla olis tehnyt mieli itkeä että se ei ollu tyttö , ihmisiä me vaan ollaan ja kaikki tunteet on sallittua…. kiitos ku jaoit sun tarinan!

    1. Kiitos itsellesi, että kerrot kokemuksestasi. Ihanaa kuulla etten ole asian kanssa yksin!
      -Pia

Kommentit on suljettu.