Lasten vaatteisiin laatua

“Minä en lapseni vaatteisiin omaisuuksia tuhlaa”

“Hullua maksaa vaan merkin takia noin paljon”

Nämä olivat mun ajatuksia, ennen kun sain lapsen ja silloin kun Rudi oli vielä ihan vauva. Silloin en pahemmin edes lasten vaatteista mitään ymmärtänyt. Mulle oli tärkeintä, että mun lapsella oli jotain päällä, jotain joka miellytti mun silmää.

Sitten mulle alkoi pikku hiljaa avautua lasten merkkivaate maailma. Ajattelin antaa mahdollisuuden ja ostin yhden vaatteen. Ensimmäinen taisi olla Vimman letti kuvioiset housut.

Lopulta niitä vaatteita alko tulemaan kokoajan enemmän. Pidin siitä miltä ne näytti ja kuinka laadukkailta ne tuntui omalla kädellä. Lisäksi huomasin, kuinka helppo ne oli saada facebook-kirppareilla eteenpäin. Ainut huono puoli on se, että pelkään niiden vaatteiden tahraantuvan tms. mutta sen takia en ala rajoittaa lapseni elämää. Taaperoiden elämään kuuluu pienet tahrat ja sotkut.

Silti meillä käytetään paljon myös “merkitöntä”. Ne on kiva lisä ja etenkin päiväkotiin en uskaltaisi edes viedä merkkivaatteita. Huomaan vaan, että niitä on vaikea saada eteenpäin, ellet myy aivan pilkkahintaan. Ja ne haalistuu helposti, tulee nyppyä sekä reikiä.

Nykyään olenkin tosi tarkka millaisia vaatteita lapselle ostan. Ennen saatoin kirpparilla katsoa, että tämä on ihan kiva ja vaan pari euroa ja vaate päätyi ostoskoriin. Nykyään olen huomannut kirppareita kierrellessä, että syynään melko tarkkaan vaatteen ja harkitsen ostoa tarkasti. En halua enää hutiostoksia, en yhtäkään vaatetta, jonka ajattelen olevan VAIN ihan kiva. Usein huomaan sellaisten vaatteiden jäävän myös tosi vähälle käytölle.

Enkä tarkoita, että vain merkkivaatteet ovat laadukkaita. On niissäkin paljon vaihtelua laadussa. Sitten taas näistä “perus merkeistä” löytyy myös hyvänlaatuisia vaatteita. Esimerkiksi Lindexillä on ihania ja mielestäni laadukkaita vaatteita hintaan nähden.

Summa summarum mulle on tärkeintä, että lapsellani on laadukkaita vaatteita, joissa on helppo liikkua ja elää. Ja tärkeä pointti itselleni on se, että vaatteita on helppo yhdistellä toisten kanssa ja niistä tulee omaan mieleen ihania kokonaisuuksia.